Sanso-Xtro

Dit filmpje in inmiddels al een jaar oud, maar vat de muziek op het fonkelnieuwe album Fountain Fountain Joyous Mountain van Sanso-Xtro perfect samen. Mysterieus, betoverend, vaak donker, soms kleurrijk. De inmiddels weer naar Zuid-Australië terugverhuisde Melissa Agate heeft ruim de tijd genomen om met een opvolger te komen van haar debuutalbum Sentimentalist. Ze speelt dan ook alle instrumenten zelf: gitaar, synthesizer, harmonica, accordeon, melodica en zelfgemaakte percussie-instrumenten. Haar achtergrond als drummer wordt in dat laatste wel duidelijk met hoorbare invloeden uit de kosmische krautrock en jazz. Subtiel brengt ze haar melodieuze klanken naar voren, te allen tijde een minimalistische compositie aanhangend, doch met veel onderhuidse details. Haar hier en daar opduikende fragiele stem maakt het helemaal af. Ingenieus album, dat ook nog eens heel mooi klinkt. Fountain Fountain Joyous Mountain wordt uitgebracht op cd en vinyl bij Digitalis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *