John Maus

Van een slimme kerel als John Maus (bijna 2 doctoraten, academische functie aan de universiteit van Hawaï) zou je ietwat complexere muziek verwachten dan jaren tachtig wave met cheesy synthesizers. Aan de andere kant mag je het derde album We Must Become The Pitiless Censors Of Ourselves van de ex-toetsenist van Ariel Pink’s Haunted Graffiti en Panda Bear gerust geniaal noemen. Wonderlijk briljant in zijn primitieve eenvoud. Een simpele baslijn, een soft drumcomputertje van de rommelmarkt, kinderlijk bespeelde keyboards en een echoënd Ian Curtis-accent; het doet waar iedere eightiesrevivalband van droomt, elf nummers lang.

We zouden eigenlijk in een andere tijd moeten leven, toen we iedere zaterdagochtend nieuwsgierig het vodje bij de Free Record Shop om de hoek ophaalde om te zien wie er bovenaan stond in de Top 40. John Maus zou de bovenste plekken bezet houden. Jawel, of het nu doordrammende danssongs betreft of tranentrekkende sentimentaliteit, hij creëert hier hit naar hit. Luister maar eens naar Quantum Leap en bestel als de wiederweerga het album, dat in Europa op 27 juni uitkomt bij Upset The Rhythm.

John Maus – Quantum Leap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *