Jaarlijst 2012: #4

4. Sylvester Anfang II – Untitled (Latitudes)
Het was een druk jaar voor Sylvester Anfang II. Met twee lp’s, een 7” single en een tour door Engeland kon de liefhebber niet om de Vlaamse psychedelische krautfolkrockact heen. Ook de bandleden Hellvete en Bear Bones, Lay Low toverden dit jaar een aantal releases, al dan niet samen, uit de hoed. Die hoeveelheid heeft echter geen sporen achter gelaten op de kwaliteit: die is ongekend hoog geweest. Meerdere zijn er dan ook terug te vinden in mijn top 100, met als hoogtepunt deze lp op Southern Records, in de Latitudes serie. Deze springt er boven uit vanwege de echte jam- en improvisatie cultuur die op het album heerst, terwijl er tegelijkertijd een coherent geluid overblijft van trippy psychedelica met een Oosters tintje. In maart dook ik al eens in de verse aanwinsten in de discografie van Sylvester Anfang II; dat is hier allemaal terug te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *