Jaarlijst 2012: #1

1. Pelt – Effigy
Moet ik nog iets toevoegen aan mijn uitgebreide recensie, net een maand geleden? Misschien. Effigy staat niet op de hoogste trede om sentimentele (het is de eerste plaat na de dood van oprichter en gitarist Jack Rose) redenen. Effigy staat hier op nummer één vanwege de muziek. Drone, folk, percussie, gebracht op bedachtzaam improviserende wijze en met een ultiem gevoel voor mystiek en traditie. Dat er alleen akoestische instrumenten worden gebruikt, maakt het alleen maar spannender en geeft bovendien een geluid aan de plaat mee dat niet met elektronische instrumenten is te evenaren. De dubbele lp van Effigy is daarom het meest heilige van 2012 dat bij mij in de kast staat.


1 antwoord

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.