Mrbungle.nl

Jaarlijst 2014: #5

Matthew Hopkins - Nocturnes

5. Matthew P. Hopkins – Nocturnes
Nocturnes mag dan wel het vinyl debuut zijn van de Australiƫr Matthew P. Hopkins, verschillende eerdere releases op cdr en cassette hebben hem de ervaring gegeven op met een plaat van deze kwaliteit aan te komen. Hopkins opereert in de genres drone en ambient, en zijn werk wordt dan ook vergeleken met artiesten als William Basinksi en Andrew Chalk. Hij weet de donkere baslijnen aan te kleden met origineel geplaatst geklik, geruis en gekraak door middel van cassettes, effectpedalen en een contactmicrofoon, wat voor een gekleurd maar ook raadselachtig palet zorgt. In januari wist ik Nocturnes al op waarde te schatten, en gedurende het jaar ben ik het werk van Hopkins alleen maar meer gaan waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top