Muziek

Middle Brother

Niet dat ik Deer Tick al beu was, maar ik ben toch wel erg blij met het debuutalbum van Middle Brother. Een allstar band met behalve de frontman van de eerder genoemde – John McCauley III – ook Taylor Goldsmith van Dawes en Matthew Vasquez van Delta Spirit in de gelederen. Een beetje vreemde combinatie, aangezien de laatste twee in Californië wonen en McCauley aan de andere kant van Amerika resideert. De muziek eindigt qua stijl misschien wel daarom ergens in het midden ervan.

De drie vrienden hadden hun eerste onvoorbereide optreden op SXSW in 2010, en zijn in de periode erna gaan werken aan het gelijknamige debuutalbum dat in februari uitgebracht is door Partisan Records, tevens het thuis van Deer Tick. De muziek is wel enigszins vergelijkbaar, maar Middle Brother is behalve country en folk nog meer gericht op de Americana van Neil Young, Bruce Springsteen en Tom Petty. Muziek die je alleen luistert met een houthakkershemd aan. Een mooie afwisseling tussen swingende barsongs en gevoelige ballads maken van Middle Brother een plaat die staat als een huis, ergens midden in Tornado Alley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *