Muziek

Jaarlijst 2014: #3

samara lubelksi string cycle

3. Samara Lubelski – String Cycle
Als veelgehoord en –gevraagd lid van de underground van de New Yorkse muziekscene, heeft Samara Lubelski al aardig wat releases op haar naam staan. Dat gaat van folk en pop naar drone en minimalistische muziek, maar één van haar meest aansprekende albums van de afgelopen paar jaar is wel String Cycle, waarop ze solo haar kunsten op de viool laat horen. Op totaal unieke wijze laat ze de snaren piepen en kraken; met nog wat effecten komen er psychedelische geluiden bovendrijven die je niet voor mogelijk hield met dit instrument in het achterhoofd. Ze lust de viool rauw, maar weet ook beheerst de meer ontspannen mogelijkheden ten volle te benutten. Twee kanten vinyl met onovertroffen instrumentbeheersing en verbluffende texturen; dat meldde ik al in dit bericht, in juni van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *