Muziek

Jaarlijst 2014: #2

neutral

2. Neutral – Grå Våg Gamlestaden
Het debuutalbum van het jaar komt uit Göteborg, van het duo Neutral (Sofie Herner en Dan Johansson). Grå Våg Gamlestaden gaat over de donkere kanten van de stad, en met name de wijk waar de titel naar verwijst. Met een combinatie van no wave, tapes, field recordings, noiserock en voorzichtig gesproken passages vertalen ze de grijze aanblik van de fabrieken en verloederde appartementen naar een tiental donkere nummers. Daarin horen we ondanks de eenduidige sfeer toch een hoop variatie, zodat Neutral niet alleen excentriek geluid laat horen maar ook bewijst dat het met gemak een half uur blijft boeien. Een eerdere recensie verscheen in september op mrbungle.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *