Jaarlijst 2015: #1

razen remote hologram

1. Razen – Remote Hologram
Net als vorig jaar komt wat mij betreft de beste plaat van het jaar uit België. Het is ook opnieuw het KRAAK label uit Gent dat ervoor heeft gezorgd dat dit dubbele vinyl door in ieder geval driehonderd liefhebbers gehoord kan worden. Een luchtje aan de onafhankelijkheid van mrbungle.nl? Nee, Remote Hologram is oprecht een geweldig album waarop het beste van tradities uit oude tijden en de moderne deep listening bijeen komt. Het in slow motion improviseren met instrumenten als de draailier, santoor, bombus, schalmei,  Ondes-Martenot, kerkorgel en analoge synthesizers is al even uniek als verslavend. Remote Hologram is een nieuw hoogtepunt in de avant-garde muziek dat volledig aan tijd en ruimte voorbij lijkt te gaan. Een eerdere recensie is hier terug te lezen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *