Wendy McNeill

Een bijzondere vrouw, de Canadese Wendy McNeill. Dat bewees ze al in 2008, toen ze voor het eerst Middelburg aandeed. Afgelopen maandag was het vervolg. De magische combinatie van folk, chanson en cabaret miste zijn uitwerking wederom niet. Het uitverkochte Kaffee ’t Hof was dan ook de perfecte setting voor McNeill’s walsen. Lees hier en hier mijn typewerk voor 3voor12/Zeeland; verder is er op Youtube nog een korte video te bekijken van het nummer Stop.

Reacties

 1. Roeland

  Gegrilde zeewolf met zuiderse groentestoofpot
  Ingrediënten voor 4 personen

  4 zeewolffilets van 200g
  200 g truffelpasta of gewone pasta
  2 dl olijfolie van 1ste persing
  bloem
  1 eetlepel gehakte peterselie
  4 takjes rozemarijn
  peper en zout

  Voor het groentestoofpotje

  1 rode en 1 groene peper
  250 g champignons
  ? venkel
  1 courgette
  1 teentje look
  2 gepelde en ontpitte tomaten
  2 dl tomatenpassata
  Bereidingswijze

  1. Voor het groentestoofpotje: snijd de groenten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg na 2 minuten de gepelde tomaten en een geplet teentje look toe en laat gaar stoven op zacht vuur. Bind de saus met de tomatenpassata en kruid met peper en zout.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en warm terug op in olijfolie.
  3. Kruid de zeewolffilets met peper en zout, haal ze door de bloem en daarna door de olie. Gril ze kort aan beide kanten (5 minuten per kant). Warm 4 eetlepels olijfolie op.
  Serveertips

  4. Schik de zeewolffilets op het bord, overgiet ze met 1 lepel warme olijfolie en leg er een klein takje rozemarijn op. Schik de groentjes en de pasta naast de zeewolf en bestrooi met gehakte peterselie.

 2. Bericht
  Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *