Hemels

Julianna Barwick’s pastorale zang heb ik al eens eerder de hemel in geprezen, nota bene in een duo recensie met de satanische folkact Hellvete. Ik heb een goed excuus om de Bijbelse factor van dit tweetal opnieuw naar voren te halen: het nieuwe album The Magic Place, uitgebracht door Asthmatic Kitty Records (het label van Sufjan Stevens). Barwick borduurt op dezelfde weg voort als haar vorige releases: zang dat rechtstreeks uit een kerkkoor lijkt te komen; gesampeld en geloopt en als legoblokken opgestapeld totdat er een toren van Babel ontstaat. Je raakt er als vanzelf van in de wolken, de prachtige en bijzondere hoge a capella tonen die de Amerikaanse produceert. Hoogtepunten zijn het titelnummer, Vow en het opzwepende Prizewinning. Uiteraard ontbreekt enige ontroering ook niet bij het horen van Flown, geïnspireerd en opgedragen aan een recentelijk gestorvene in haar vriendenkring. The Magic Place – dat vandaag uitkomt – mag je met een gerust hart een magisch album noemen.

Julianna Barwick – The Magic Place

Reacties

 1. willy

  Kom dit album tegen op luisterpaal.
  Hele bijzondere muziek, in het begin klinkt het vwat vreemd maar in de loop der keren ontkom je niet aan de mooi sferenmuziek, rustig kabelend maar dan stimulerend, sacraal maar nooit saai..
  Niet eerder dit soort muziek, zang gehoord, heeft iets heel aparts,soms traag maar dan weer naar iets opzwepends….

  Geweldig mooi

 2. Bericht
  Auteur
  mrbungle

  Precies wat ik wilde zeggen met dit stukje. Bijzonder mooi en uniek in zijn soort, al hoor ik zeker wat elementen terug van Grouper (in de zin van het loopen en stapelen van zanglijnen). Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *