Mrbungle.nl

De erfenis van Oom Jo

De Middelburgse winkel Van Leerzem aan het Molenwater kan ik niet genoeg prijzen. Natuurlijk ook omdat ze wijn verkopen, maar er werken aardige mensen met veel verstand van hun product en ze zijn niet te beroerd om tijd voor je vrij te maken. Helaas voor de trouwe klanten heeft eigenaar en “slijter van het jaar 2000” Jo van Leerzem zijn zaak verkocht aan het begin van dit jaar. Het is even wennen aan de nieuwe eigenaar, maar gelukkig houdt hij enkele tradities in stand.

Elke maand wordt er door middel van een proeverij de nieuwe aanwinsten in hun collectie gepresenteerd, maar afgelopen zaterdag was het wel speciaal te noemen. Ongeveer 50 verschillende wijnen werden uitgestald voor de voorjaarsproeverij 2008. Dit aantal en het vermoedelijke aantal enthousiastelingen deed Van Leerzem dit maal uitwijken naar het Zeeuws Archief.

Het Zeeuws Archief is het historisch kenniscentrum voor de provincie Zeeland en voor de gemeentes Middelburg en Veere. Het bezit volgens intimi een grote collectie archieven, verzamelingen, foto’s, kaarten, etc. die verband houden met Zeeland. In 2000 werd dit ook toegankelijk voor het publiek in een op het eerste oog hypermodern pand dat toch op kunstige wijze aan het Van de Perrehuis is gekoppeld. Dit laatste achttiende-eeuws stadspaleis in het centrum van Middelburg, gebouwd op de kelders van een commanderij van de Duitse Orde, fungeert als kantoor. Het gebouw bezit ook een café en buitenterras, en dit werd deze maal gebruikt voor een wijnproeverij van allure.

Uiteraard werd er zorgvuldig genoteerd welke wijnen er de moeite waard waren en welke niet. Het verslag hiervan is hier in pdf te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top