Muziek

Jaarlijst 2010: #4

Het bestaat natuurlijk al langer: verknipte beats, hip-hop, dubstep, soul, jazz en dreunende funk vermengen tot een kunstige creatie waarbij de maker al zijn capaciteiten demonstreert. De meesten vergeten echter er ook goede muziek bij te maken. Ook Steven Ellison aka Flying Lotus heeft er even voor moeten oefenen op de eerste twee albums 1983 en Los Angeles. De derde – Cosmogramma dus – zou wel eens de omslag kunnen betekenen voor heel het genre van de knip-en-plak hip-hop laptop elektronica. Flying Lotus creëert een bizar vormgegeven wereld van geluiden waarin grenzen vervagen. Bovenop de dik gelaagde flexibele muur van samples, beats en klanken die uit alle hoeken en gaten lijken te komen, ligt het organische, het natuurlijke, het menselijke. Die cocktail – met gastoptredens van onder andere Ravi Coltrane, Thundercat en Thom Yorke – zorgt ervoor dat de nummers ook in je geheugen blijven hangen. Iets waar het in het verleden nogal eens aan schortte. En daar kan de toekomst weer veel van leren.

#04. Flying Lotus – Cosmogramma
#05. Crystal Castles – Crystal Castles (II)
#06. Julian Lynch – Mare
#07. Zola Jesus – Stridulum II
#08. Beach House – Teen Dream
#09. Peter Broderick – How They Are
#10. Deerhunter – Halcyon Digest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *