Muziek

Jaarlijst 2010: #3

Nee, Richard Youngs staat nu niet echt bekend om zijn toegankelijkheid. Probeer maar eens naar zijn laatste LP Inceptor te luisteren; geheid bekruipt je een ongemakkelijk gevoel. Zijn muziek is dan ook misschien wel bedoeld voor een select groepje publiek, dat zijn ongedwongen manier van muziek maken tot het uiterste kan waarderen. En dan maakt hij opeens een “popalbum”. Beyond The Valley Of Ultrahits gaat gelukkig verder dan een aantal simpele hitjes en weet het fascinerende van zijn geëxperimenteer te combineren met wat meer toegankelijke ritmes, zang en structuren. Zeer terecht dus dat Jagjaguar deze ultragelimiteerde cdr release uit 2009 van fatsoenlijk vinyl voorziet. Mijn enthousiasme was dermate groot dat ik op het Incubate festival heel even dacht dat iedereen zou gaan dansen in de Pauluskerk. Dat gevoel werd toch even snel weggedrukt, achteraf tot mijn grote opluchting. Met een optreden zonder instrumenten, koele zang en veel stiltes deed Richard Youngs gewoon waar hij goed in is: verbazing wekken met zijn talenten.

#03. Richard Youngs – Beyond The Valley Of Ultrahits
#04. Flying Lotus – Cosmogramma
#05. Crystal Castles – Crystal Castles (II)
#06. Julian Lynch – Mare
#07. Zola Jesus – Stridulum II
#08. Beach House – Teen Dream
#09. Peter Broderick – How They Are
#10. Deerhunter – Halcyon Digest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *