Jaarlijst 2010: #2

Het zou simpelweg oneerlijk zijn om deze ep van Washed Out buiten mijn top 10 te laten: Washed Out is namelijk veruit mijn meest geluisterde artiest van dit jaar. Dat is misschien mede te danken aan het feit dat het origineel dateert van 2009, en dus al vroeg in het jaar zijn rondjes draaide. Omdat een wereldwijde release op cd pas in 2010 het daglicht zag, komt Life Of Leisure alsnog in aanmerking voor een notering. Tot zover de onnodige excuses. Deze ep markeert misschien wel de geboorte (of dan in ieder geval doorbraak) van het chillwave genre. De nieuwigheid is er wel weer af, maar nog steeds betekent Life Of Leisure voor mij een heerlijk relaxte luisterervaring die beelden van een tropische vakantie oproept. Dat krijgt de strengste winter niet weg. De combinatie van synthpop, vertraagde beats, psychedelica en zweverige zang blijkt een houdbaarheidsdatum te hebben die wat verder in de toekomst ligt.

#02. Washed Out – Life Of Leisure
#03. Richard Youngs – Beyond The Valley Of Ultrahits
#04. Flying Lotus – Cosmogramma
#05. Crystal Castles – Crystal Castles (II)
#06. Julian Lynch – Mare
#07. Zola Jesus – Stridulum II
#08. Beach House – Teen Dream
#09. Peter Broderick – How They Are
#10. Deerhunter – Halcyon Digest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *